Vaniljmoussen passar bra som fyllning tillsammans med färska eller frysta bär, sylt eller någon bärmousse. Receptet har jag i vanlig ordning hittat hos Tove.
Vaniljmousse
Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 26 cm, halva receptet räcker till ett lager fyllning i en tårta på 20 cm i diameter
200 g naturell färskost
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
4 gelatinblad
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
4 gelatinblad
Gör så här:
1. Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker.
2. Blötlägg gelatinbladen.
2. Blötlägg gelatinbladen.
3. Vispa 2 dl grädde.
4. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden.
5. Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar