Jordgubbsrabarbermoussen har verkligen blivit en favorit hos mig. Jordgubbar och rabarber passar så otroligt bra ihop och gör att tårtan får lite syra i sig och inte blir så söt. Den passar bra med t.ex. någon chokladmousse, vaniljmousse eller kinuskimousse. Receptet har jag hittat här.
Jordgubbsrabarbermousse
Räcker till ett lager fyllning i en stor tårta (26 cm i diameter), halva satsen räcker till en liten tårta på 18-22 cm i diameter
200 g rabarber
200 g frysta jordgubbar
1-1½ dl syltsocker
200 g färskost (med vaniljsmak)
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft
Gör så här:
1. Koka rabarber, jordgubbar och syltsocker i ca 10 minuter (inget vatten behöver tillsättas, jordgubbar och rabarber är tillräckligt saftiga). Låt svalna ordentligt.
2. Blanda ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbs-rabarbermoset.
3. Blötlägg gelatinbladen.
4. Vispa grädden.
5. Smält de blötlagda gelatinbladen i jordgubbssaften, blanda långsamt ner dem i bär-färskostblandningen under omrörning.
6. Blanda till sist försiktigt ner den vispade grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar