Den här moussen är fräsch och passar bra med t.ex vit chokladmousse. Receptet har jag hittat hos Tove.
Mangomousse
Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter
½ burk konserverad mango i sockerlag (425 g)
100 g citronkvarg
100 g färskost
3 gelatinblad
1 dl grädde
100 g citronkvarg
100 g färskost
3 gelatinblad
1 dl grädde
Gör så här:
1. Mixa mangon inklusive sockerlagen till puré.
2. Blanda ca hälften av mangopurén med kvargen och färskosten.
3. Blötlägg gelatinbladen.
4. Hetta upp resterande mangopuré och smält de blötlagda gelatinbladen i den.
5. Blanda ner gelatinblandningen i mangofyllningen.
6. Vispa grädden och blanda ner även den.
3. Blötlägg gelatinbladen.
4. Hetta upp resterande mangopuré och smält de blötlagda gelatinbladen i den.
5. Blanda ner gelatinblandningen i mangofyllningen.
6. Vispa grädden och blanda ner även den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar