Den här fyllningen passar bra tillsammans med mocka-vitchokladmoussen. Även det här receptet har jag hittat hos Kinuskikissa och chokladbitarna ger lite roligt tuggmotstånd. Problemet är det samma som med mocka-vitchokladmoussen, nämligen de råa äggen, så här har jag gjort likadant och plockat bort dem. Jag skriver ändå hit båda recepten.
Vanilj-chokladmousse med ägg
Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 26 cm i diameter
2 dl grädde
2 ägg
½ dl socker
80 g mjölkchoklad
3 gelatinblad
2½ msk vatten
1 tsk vaniljsocker
Vanilj-chokladmousse utan ägg
Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter
2 dl grädde
¼ dl socker
80 g mjölkchoklad
2½ gelatinblad
2½ msk vatten
1 tsk vaniljsocker
1. Hacka mjölkchoklad.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. (med ägg) Vispa grädden i en skål och ägg och socker i en annan. Blanda grädden försiktigt med ägg-skummet.
3. (utan ägg). Vispa grädde och socker i en skål.
4. Blanda (ägg-)gräddskummet med vaniljsocker. Koka vatten och tillsätt gelatinbladen. Häll över i (ägg-) gräddskummet. Tillsätt hackad mjölkchoklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar