måndag 13 maj 2013

Chokladmousse

Det här är mitt favoritrecept alla kategorier när det kommer till chokladmousser. Det är enkelt att göra och blir otroligt gott! Man kan ta nästan vilken choklad som helst för olika variationer. Förbered fyllningen en dag innan tårtan ska fyllas. Receptet har jag hittat hos Tove.

Chokladmousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter

150 g choklad av valfri sort, t.ex. mörk choklad, mjölkchoklad, vitchoklad, daim, pätkis... (av mörk choklad räcker 100 g, vit choklad kan man ta 180 g av för bäst konsistens)
100 g naturell färskost
2 dl grädde

Gör så här:
1. Bryt chokladen i bitar. Smält den i grädden i en kastrull på spisen på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka.
2. När chokladen smält får blandningen kallna i kylskåp ordentligt, gärna över natten.
3. Vispa upp blandningen tillsammans med färskosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar