Jag har nyligen lärt mig att om man blandar vaniljkräm och grädde får man glasskräm. Antingen kan man göra den mer tidskrävande varianten och göra egen vaniljkräm eller också kan man köpa färdig vaniljkräm i pulverform på påse (t.ex. Ekströms). Receptet på varianten med vaniljkrämspulver har jag hittat här.
Glasskräm
Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter
Version 1:
½ sats vaniljkräm
3 dl grädde
Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Blanda ner vaniljkrämen.
Version 2:
1 påse vaniljkrämspulver
2 dl mjölk
3 dl grädde
Gör så här:
1. Blanda vaniljkrämspulvret med mjölken.
2. Vispa grädden.
3. Vänd ner vaniljkrämen i vispgrädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar