fredag 18 oktober 2013

Kinuskimousse

Kinuskimousse är en ganska söt fyllning eftersom den främst är gjord på farinsocker men passar därför utmärkt med någon lite syrligare fyllning som hallon och vinbär. Receptet har jag hittat här.

Kinuskimousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter

2 dl farinsocker
4 dl vispgrädde
100 g färskost
2 gelatinblad

Gör så här:
1. Koka farinsocker och hälften av grädden (2 dl) på riktigt svag värme i ca 5 minuter. Låt kallna ordentligt, t.ex. först i vattenbad, sedan i kylskåp.
2. Blötlägg gelatinbladen.
3. Ta några msk kinuskisås åt sidan och blanda ner färskosten i resten av kinuskisåsen.
4. Hetta upp kinuskisåsen du tagit åt sidan och blanda ner gelatinbladen i den.
5. Blanda ner gelatinbladningen i kinuski-färskostblandningen under omrörning.
6. Vispa grädden och vänd ner även den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar