lördag 31 augusti 2013

Päronmousse

Det här är en god mousse som passar bra med t.ex. dumle-/tupla-/geishafluff eller någon chokladmousse. Jag har utgått från ett recept på fruktmousse som jag hittat hos Tove, men bytt ut mandarinerna och persikorna mot päron.

Päronmousse

Räcker till ett (tjockt) lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter

1 burk konserverade päron, avrunna
saft av ½ citron
ca 2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl grädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Mixa päronen med stavmixer och ta en del av päronen åt sidan.
3. Blanda ner citronsaft, socker, vaniljsocker och färskost i päronen som lämnat kvar.
4. Vispa grädden.
5. Hetta upp päronen du tagit åt sidan och blanda ner de blötlagda, urkramade gelatinbladen i dem.
6. Blanda ner gelatinblandningen i päronblandningen och vänd ner den vispade grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar