onsdag 4 september 2013

Vivians examenstårtorI maj fick Vivian efter många år klart sin gradu och kan numera titulera sig polities magister. Det firades bland annat med dessa tårtor. Det här blir ett inlägg med väldigt många bilder eftersom jag hade bakat 4 olika tårtor till det. Innehållet var samma i alla tårtorna. Idén till dekorationerna kom efter att hon sett en tårta med grisar i en lertunna liknande den ovan och ville ha åtminstone en tårta som såg ut ungefär så och resten gjorde jag med samma tema så att tårtorna på något vis blev enhetliga i alla fall. Prästkragar var också ett önskemål.

Tårtorna bestod av:
"Leran" på lerbadstårtan var mockarutsglasyr och runt kanten fanns kexpinnar och ett gult sidenband. De andra tårtorna var täckta med grön marsipan och alla dekorationer var gjorda av sockermassa.Den andra tårtan var dekorerad med en gris som villat bort sig ur lertunnan och istället somnat i sin tentlitteratur ute på en äng med prästkragar. Två sniglar kom för att inspektera vad som pågår. Sniglarna symboliserar att det tog så länge för Vivian att bli klar med dessa studier (och den sovande grisen symboliserar väl också det).


Den här tårtan var ganska liten, 18 cm i diameter, och var mest som en reservtårta ifall de två stora inte skulle räcka.


Till sist hade jag bakat en ännu mindre tårta (12 cm i diameter) åt en 50-åring som uppmärksammades under samma fest.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar