onsdag 3 juli 2013

Pappas och Vivians bröllopstårtor


I augusti 2012 gifte sig pappa och Vivian och jag fick den stora äran att baka deras bröllopstårtor. Eftersom det skulle vara 9 tårtor, varav en gluten- och laktosfri, var Julia med och hjälpte till så ett stort tack till henne!

Pappas födelsedagstårta hade samtidigt varit en testtårta så att de kunde provsmaka på fyllningarna och se ifall de tyckte att det var en bra kombination. Det tyckte de så fyllningarna i dessa bröllopstårtor är desamma.

De 8 "vanliga" tårtorna bestod av:
Den gluten- och laktosfria tårtan bestod av:
Alla tårtor var:
Tårtorna var täckta med grön marsipan. Man ser att det är olika nyanser av den gröna marsipanen på de tre tårtorna längst fram och de två längst ut på sidorna och varför det är så har jag ingen aning om för det är samma gröna dr. Oetkers marsipan jag har använt, men troligen från olika partier. Blommorna (och bokstäverna) på tårtorna var gjorda av sockermassa och penslade med glitter. Runt kanten fanns vita sidenband.


Det gick åt en hel del ägg, närmare bestämt 60 st. Till bottnarna behövdes 40 ägg och till lime curden behövdes 10 ägg + 10 äggulor. Vad gör man då med 10 äggvitor? Vi gjorde en massa minimaränger som var väldigt uppskattade av barnen på bröllopet.

Minimaränger
Som tårtställning använde vi björkstubbar vilket passade bra in med stilen på resten av bröllopet. Jag och Jonas hade gått till skogs, slagits med myggor och alldeles för stora och tunga björkar för att få tillräckligt stora björkbitar och sedan ännu med att försöka få dem någotsånär släta och "rätt" höjd. Det visade sig vara svårare än jag hade tänkt, som vanligt, men till sist hade vi ändå våra björkbitar klara. Sedan kom lite andra saker emot som att de sprack och böjde sig men den här bloggen handlar om tårtor och inte om björkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar