söndag 3 augusti 2014

Våra bröllopstårtor


Sista helgen i juli gick vårt bröllop av stapeln. Till det bakade jag en 3-våningstårta på ställning samt en extra tårta, allt beräknat för ca 60 personer, i färgtemat vinrött, vitt och silver. Tror det lämnade ca hälften av den extra tårtan så det gick ganska jämt ut! Storleken på tårtorna i ställningen var 15 cm, 20 cm och 25 cm i diameter och den extra tårtan var 23 cm i diameter.

Jag hade provbakat en tårta på förhand och den ändring jag gjorde var att byta ut kladdkaksbottnen mot mjuk chokladkaka eftersom det var något med bottnen som inte riktigt stämde, men uppbyggnaden var densamma. Tanken var också att ha silverkulor i något dekorativt mönster som på provbakningstårtan men eftersom det var väldigt varmt den helgen och tårtorna mest svettades då de inte var i kylskåpet gjorde jag beslutet att inte försöka få några kulor att hållas på plats, mina nerver skulle nog inte ha tålt det dagen innan giftermålet.

Tårtorna bestod av:
Och tårtorna var alltså uppbyggda såhär:


Tårtorna var täckta med vit marsipan och dekorationerna gjorda av sockermassa, förutom caketoppern som var beställd. Runt kanten fanns vinröda sidenband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar